Fa un mes un escalador va patir un accident en la zona d’escalada municipal del Barranquet de Ferri, equipada a principis dels anys 90. El Club d’Esports de Muntanya i Escalada La Nau i el Centre Excursionista d’Alcoi han presentat un projecte de reequipació intensiva que el Centre d’Esports ha assumit i les millores ja estan en marxa.

«Aquesta zona va ser equipada i adaptada a l’escalada que es feia a principis dels anys 90, on era prioritari economitzar en despeses per davant de la seguretat. Hui en dia, l’escalada s’ha normalitzat i prima la seguretat. Tant des del nostre club com des de La Nau, expliquem que és un esport molt segur, sempre que se seguisquen unes normes», indiquen el president del Centre Excursionista d’Alcoi, Natxo Gómez i el  president de la Nau, Esteban Calatayud, els quals han agraït la bona predisposició del regidor d’Esports «li ho vam comentar a Miguel Juan i de seguida va dir que sí». 

Des dels dos clubs també es vol fer una crida perquè tot el que vulga iniciar-se a l’escalada acudisquen a aquestes entitats, on poden oferir formació amb tècnics d’escalada, ja que com volen remarcar «l’escalada és un esport segur, sempre que se seguisquen unes pautes de seguretat que moltes voltes veem, en escaladors novells, que no es tenen en compte».

La regidoria d’Esports durant les dues últimes legislatures, han fet inversions per al reequipament de les Reunions, part alta de les vies d’escalada, d’algunes vies que es trobaven molt desgastades, fent una actuació de seguretat important i que ara es completarà amb aquest projecte.

La zona del Barranquet de Ferri inclou 80 vies d’escalada de nivell baix-mig, és un lloc perfecte per la iniciació a l’escalda, amb aquesta actuació s’adequaran 34 vies. Ho estan portant endavant escaladors experts en reequipació, ja que es tracta de llocs de difícil accés i ho han de fer persones especialitzades, que utilitzaran més de 190 tensors inoxidables, entre altres materials. La inversió total del Centre d’Esports serà de 1471,71 euros. En aquests moments ja s’han adequat 8 vies, incloent-hi en la que es va patir l’accident.

«Per a nosaltres és fonamental la seguretat, i treballem per fomentar-la i millorar-la. També, com ja hem dit en moltes ocasions, tenim les portes obertes per escoltar les propostes de totes les entitats, com en aquest cas, on ens han presentat un projecte molt ben treballat i que ja està en marxa», conclou el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.

Escalada Barranquet de Ferri