La manifestació de la Fira Modernista 2019, organitzada, un any més, per l’Associació «Amas de Casa Lucentum» tindrà com a fil argumental el reclutament dels mossos per a la Guerra de Marroc.
Abans de la manifestació, com en edicions anteriors, hi haurà a les 10.30 a la Glorieta un esmorzar popular. La manifestació serà a les 11.30 des de l’emblemàtic parc fins a la Plaça. Per la vesprada, a la Glorieta, las Amas de Casa Lucentum també faran una interpretació musical i humorística.

La presidenta de l’associació, Maribel Botella, recorda que la participació a la manifestació ha d’anar acompanyada d’una indumentària apropiada, ja que es tracta d’una recreació històrica. En aquella època, eren principalment els obrers els participants de les manifestacions i acudien amb la seua roba de treball, habitualment obscura.