El Partit Popular d’Alcoi critica la “deixadesa” de la Conselleria de Sanitat en la solució als problemes de personal que pateix el servei d’Urgències de l’hospital Verge dels Lliris. La falta de substitucions ha provocat un minvament de la plantilla que es tradueix en l’augment del temps d’espera per als pacients. La situació, que ha provocat la renúncia del cap de la secció, ja es va produir el passat estiu, segons explica el portaveu del PP, Quique Ruiz. “Els professionals van alertar a Sanitat a través de diferents cartes entre juny i juliol de 2018. Malgrat això, la conselleria ha consentit que el problema no només es repetisca aquest any, sinó que s’agreuge”, exposa Ruiz.

El passat estiu, els facultatius van comunicar a la gerent del Departament de Salut i al director de l’hospital les substitucions necessàries per a prestar un bon servei: 6 metges en horari de matí, 4 a la vesprada i 2 a la nit. Ho van fer en dues ocasions per a advertir de les conseqüències de la falta de substitucions. Els problemes no només no es van esmenar l’any passat, sinó que s’han agreujat aquest estiu, en el qual, segons les dades recaptades pel PP, la Conselleria de Sanitat ha substituït una de les vacants registrades en Urgències, siga per vacances, baixa laboral o per reducció de jornada.

“Sanitat no ha ofert alternatives per a evitar el col·lapse d’un servei que és bàsic”, raona Ruiz. El portaveu del PP recalca que “la renúncia del cap del servei ha fet públic un problema que no és puntual, sinó que s’arrossega des de fa anys sense que la conselleria oferisca una resposta”. De fet, en la seua carta de renúncia el cap del servei ja va alertar que “anem cap a la catàstrofe des de fa anys i ningú posa remei”. Ruiz confia que Sanitat “es prenga seriosament el problema” i aporte solucions, com ha succeït en altres departaments de salut de característiques similars a Alcoi, com és el cas d’Elda. “No podem permetre que la falta de planificació acabe per deteriorar l’atenció als pacients”, afegeix el portaveu del PP.

La situació del servei va motivar una declaració institucional de l’Ajuntament per a reclamar a la conselleria la contractació urgent del personal necessari per a cobrir les baixes d’Urgències i oferir una atenció de qualitat. “Esperem que la conselleria faça el que no ha fet en l’últim any: oferir alternatives perquè el servei no es col·lapse en els mesos d’estiu”, conclou Ruiz.