El Partit Popular ha presentat les seues propostes de modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2020, en les quals planteja bonificacions per a millorar l’economia i reforçar la competitivitat de la ciutat per a captar inversions. La iniciativa, que el PP portava en el seu programa electoral, ofereix rebaixes en els impostos municipals a les empreses que s’instal·len a la ciutat i a les quals contracten nous empleats amb caràcter indefinit.

Tant en l’Impost de Béns immobles, com en l’Impost d’activitats Econòmiques i l’Impost d’Obres, el PP planteja reduccions a les empreses que s’implanten a Alcoi, les que ocupen naus buides i les que contracten emprats. Les bonificacions per crear ocupació poden aconseguir el 95% en l’impost de béns i en el d’obres i fins al 50% en el d’activitats econòmiques. Fins al 95% poden estalviar-se les empreses que s’instal·len en sòl industrial vacant.

La proposta fiscal del PP proposa, a més, ampliar a cinc anys la bonificació de l’IAE a les empreses que inicien activitat a Alcoi.

La regidor Amalia Payá explica que aquest tipus de bonificacions s’apliquen en altres municipis. “Plantegem una proposta de rebaixa fiscal que pretén aconseguir una ciutat més competitiva”, assenyala la regidora, que afig que l’objectiu bàsic de la proposta és “ajudar les nostres empreses, captar noves inversions i completar l’ocupació dels nostres polígons industrials”, conclou Payá.