L’alcalde, Toni Francés, acompanyat de la regidora d’urbanisme, Lorena Zamorano i del regidor d’empresa, Alberto Belda, han visitat les obres del cunetó est del polígon Santiago Payá que ja estan molt avançades. Les intervencions realitzades en aquest part de l’àrea industrial solucionaran les filtracions d’aigües pluvials que inundaven les naus de les empreses aquí situades.
Es tracta d’una obra que té un recorregut proper al kilòmetre de longitud i que inclou, a banda de la construcció del cunetó en si, la realització d’un camí paral·lel que anirà impermeabilitzat i ajudarà a recollir les aigües pluvials fins a la conducció. També cal destacar, els intensos treballs que estan realitzant-se als diferents talussos, on estan col·locant-se malles protectores per evitar els lliscaments de terra.
L’obra que va començar a principis d’any, ha estat adjudicada a l’empresa IMESAPI, SA per un valor total de 315.471,35 euros, IVA inclòs, i un termini d’execució de 6 mesos. Els treballs es troben ja molt avançats i s’espera que finalitzen dins del termini del contracte.
A banda d’aquesta intervenció, l’Ajuntament també va realitzar, la passada legislatura, obres de canalització de pluges en la part oest del polígon Santiago Payá, construint el que es coneix pel cunetó oest. Aquelles obres van ser adjudicades a l’empresa ELECNOR, S.A. per un import de 175.128,43 euros, IVA inclòs. Amb les dues obres, tant la del cunetó oest com l’est del polígon Santiago Payá, l’Ajuntament haurà invertit prop de 500.000 euros per a donar solució als problemes d’aigües pluvials que tenien les empreses d’aquesta important àrea industrial de la ciutat.
Lorena Zamorano, regidora d’urbanisme, destaca l’envergadura de la inversió: «Una vegada acaben les obres del cunetó est, que ja estan a la seua recta final i que tenen una longitud de gairebé un kilòmetre, l’Ajuntament haurà invertit, tant amb les obres del cunetó est com oest, prop de mig milió d’euros per donar solució a un problema greu d’inundacions que afectava les empreses situades al Polígon Santiago Payá d’Alcoi. Amb aquestes obres i la resta d’inversions realitzades a les cinc àrees industrials així com les que realitzarem abans que acabe l’any, seguim treballant per tindre àrees industrials que complisquen amb les necessitats de les empreses ubicades a la nostra ciutat».

Moment de la visita a les obres