Les obres per a crear una via per a ciclistes i vianants en la cornisa nord de la ciutat avancen a bon ritme. Per a complir els terminis i acabar abans que finalitze octubre s’està actuant en diversos punts al mateix temps.

Aquest dies s’està portant endavant la pintura horitzontal en els carrers Tirant lo Blanc i Carmen Vidal, en l’encreuament de l’estació tren, després de l’asfaltat corresponent.
A més, continua la cimentació del pas Caseta Madrid-Paules i els treballs del nou carril en el carrer Mestre J. Ribera Montes, zona del Romeral. Recordem que en aquest cas es resoldrà un gran problema de seguretat per als vianants i ciclistes que existeix des de fa molt de temps, en concret el pas per baix del ‘Pont de les Paules’.
També s’està portant endavant la pavimentació en diferents trams.

El regidor d’Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez ha destacat que «les obres avancen a bon ritme, i és molt important recordar que treballem per a que no es perda cap plaça d’aparcament, per tant estem fent actuacions per a substituir les zones d’aparcament que desapareixen per altres pròximes perquè la ciutadania no es veja afectada, tal com vam anunciar. També volem demanar disculpes pels problemes que puguen ocasionar, hem intentat dur-les endavant en aquests mesos que no hi ha activitat escolar per tractar de disminuir les molèsties».

Cal recordar que aquest projecte té una ajuda europea de Fons Feder del 50% del cost total. El Programa Operatiu FEDER CV 2014-2020, té com a prioritat el foment de la mobilitat urbana sostenible, és a dir, és una subvenció específica per a aquest tema i no es pot utilitzar per a fer cap altra cosa. Aquesta ajuda està dins de les subvencions creades per la Generalitat Valenciana a través de la Direcció General d’Administració Local per a la creació de vies per a ciclistes i vianants i plans de mobilitat dels municipis de la Comunitat Valenciana.

La creació d’aquest eix suposarà la incorporació a Eurovelo, una xarxa de 15 rutes ciclistes de llarga distància que connecten i uneixen a tot el continent europeu. Les rutes poden ser utilitzades tant per cicloturistes com pels habitants locals que realitzen els seus trajectes diaris. En concret, s’unirà a la línia Eurovelo 8, una ruta de 5.900 km al llarg del Mediterrani que connecta Cadis amb Atenes (Grècia). Amb aquesta ruta travessem Barcelona, Mònaco i Venècia entre altres indrets per a descobrir llocs com Albània o Montenegro.