Aquest estiu s’ha estrenat una nova forma de fer voluntariat de prevenció d’incendis. Personal tècnic d’Avalem Experiència van preparar un programa de voluntariat que completa la vigilància forestal de prevenció d’incendis amb la formació ambiental dels voluntaris. Per a fer-ho possible, s’han programat permanències setmanals en La Safranera, de dilluns a divendres, on han realitzat activitats de coneixement del medi durant els matins. Per les vesprades han comptat amb la col·laboració de voluntaris de protecció civil per a coordinar la vigilància i el trasllat dels voluntaris.

El gros del programa, la vigilància forestal, es realitza de la següent manera: Per una banda dues parelles en 2 torres de vigilància en Font Roja i Mariola. Altres dues parelles han recorregut en bicicleta elèctrica en les zones de via verda, Estepar, Racó Sant Bonaventura, entre d’altres. Finalment una parella de Protecció Civil amb vehicle 4×4 ha recolzat tots els voluntaris.

Enguany s’han fet 6 torns, entre l’1 de juliol i 9 d’agost. Donat l’èxit del format, l’any que ve s’ampliarà a tot l’estiu. Aquest voluntariat està subvencionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.