El Partit Popular d’Alcoi ha reclamat major difusió a les subvencions destinades a la rehabilitació i adequació de les façanes d’edificis del carrer de Entença. La primera convocatòria s’ha saldat amb una sola subvenció, concedida a l’única petició presentada. La regidor del PP Lirios García vincula l’escassa demanda a la mínima promoció que el Govern local, del PSOE, ha donat a aqueixes ajudes.

La línia de subvencions estava dotada en 44.000 euros per a subvencionar la millora de façanes del carrer, així com d’edificis protegits en la resta de la ciutat. L’import màxim de la subvenció era de 4.000 euros per edifici. El resultat, en el cas de Entença, ha sigut “decebedor” segons el parer de García. “L’Ajuntament ha fet un esforç econòmic enorme per a reurbanitzar Entenza i pensem que la rehabilitació de les façanes venia a completar aqueixa. Després d’una primera convocatòria sense demanda, el Govern ha de reforçar la difusió perquè els veïns coneguen les ajudes i les puguen sol·licitar”, assenyala la regidora.

García puntualitza que l’única difusió que ha realitzat el Govern ha sigut a través de les xarxes socials i d’un comunicat de premsa. “No hi ha hagut una campanya específica en els mitjans de comunicació”, lamenta la regidora. Segons afirma, en tractar-se d’una mesura molt fitada a un carrer, “seria senzill realitzar una comunicació a cada veí perquè coneguen les ajudes i puguen acollir-se a elles”.

La regidora confia que la campanya de difusió millore en la pròxima convocatòria. “Les subvencions a la rehabilitació de façanes han funcionat des de 2001, especialment en la zona Centre. Des de l’Ajuntament hem de fer tot el possible perquè oferisquen també bons resultats en Entenza”, conclou la regidora.