L’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat una nova instal·lació fotovoltaica per a autoconsum, és la dècima realitzada en els últims anys, i s’emmarca dins dels reptes assumits dins del Pla Director per a la implantació de la Smart City a la ciutat, en aquest cas se situa en el Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre, un gran consumidor energètic degut fonamentalment a les seues instal·lacions climatitzades.
S’han implementat un total de 194 panells fotovoltaics, per a aconseguir una potència de 60 kW, això permetrà reduir el consum en més d’un 50% durant les hores de sol, a més reduint de forma significativa les emissions de CO₂. La inversió total ha sigut de 43.459,57 euros.
Cal destacar que amb la incorporació d’aquesta instal·lació s’han aconseguit els 230 kW de potència instal·lada en edificis municipals, el que suposen 420 Mwh (megavats per hora) , que permet subministrar la energia, necessària per a tot un any equivalent al consum de 140 famílies. Abans d’aquesta actuació la ciutat produïa 350 Mwh.
El nou marc regulador aprovat recentment, que entre altres aspectes ha eliminat el denominat impost al sol, fa que aquest tipus d’actuacions siguen ràpidament amortitzables, pel que són també molt interessants des del punt de vista de l’estalvi econòmic.
Recordem que l’ajuntament d’Alcoi ha realitzat durant la passada legislatura 8 instal·lacions solars fotovoltaiques en diferents punts de la ciutat per al subministrament elèctric de col·legis, oficines i instal·lacions esportives.
“La implantació d’aquests sistemes s’emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals, és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO₂”, explica el regidor de Ciutat Intel·ligent, Toni Francés.
“Amb aquesta actuació contribuïm al desenvolupament sostenible, i aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d’instal·lacions s’amortitzen a curt termini, i a partir d’aqueix moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental”, ressalta Francés.