El Partit Popular d’Alcoi denuncia “l’incompliment, per part del PSOE, dels acords pactats per a aprovar el pressupost municipal de 2019”. Els compromisos adquirits en projectes estratègics han quedat “en paper mullat”, segons indica el portaveu del PP, Quique Ruiz. “Donem suport a el pressupost perquè el Govern va acceptar incloure propostes que transformaven la ciutat i enteníem que Alcoi necessitava la cooperació entre partits. Però la major part d’aquells compromisos ha quedat en res”, critica Ruiz.

Per al regidor és especialment greu que el Govern haja incomplit els punts 3 i 4 de l’acord signat el 31 de gener, que garantia l’aprovació del Pressupost. Aqueixos punts feien referència a la planificació consensuada de les inversions del Pla d’Accessibilitat i de la Mesa del Centre. En el cas de l’accessibilitat, assenyala Ruiz, “no solament no hi ha hagut planificació, sinó que fins i tot el Govern ha rebutjat promoure un Pacte per l’Accessibilitat”.

“El Govern es va oblidar dels seus compromisos quan va aconseguir tirar avant els comptes”, retrau el regidor. Ruiz lamenta que el PSOE no haja contractat els avantprojectes de dues infraestructures que figuren en el nou Pla General: la ronda industrial sud, que unirà Batoi amb el poliesportiu, i el nou accés a Alcoi pel Rebolcat. “L’objectiu era disposar dels avantprojectes com més prompte millor per a, a l’inici de la nova legislatura, poder presentar-los a la Generalitat per a obtindre finançament”, detalla el portaveu del PP.

“Ens sentim enganyats per un Govern que no mostra interès per projectes estratègics per a la ciutat”, sosté Ruiz. Com a nou exemple, cita que el PSOE tampoc ha posat en marxa la creació de l’oficina de captació d’inversions.“És una proposta per a atraure nous negocis a la ciutat que no entenem per què no interessa al PSOE”, retrau el portaveu.

Ruiz reconeix que el Govern sí ha executat projectes puntuals recollits en l’acord signat al gener. És el cas del semàfor de l’encreuament entre els carrers de Juan Gil Albert i Terrassa o l’enllumenat de l’accés a Gormaget. Ruiz avança que insistirà al Govern perquè “complisca els seus compromisos” i desenvolupe els projectes acordats.