La Generalitat Valenciana ha descartat el projecte de millora de la carretera CV70 entre Alcoi i Benidorm. Així ho ha confirmat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori en la resposta a les al·legacions presentades pel Partit Popular al pla Uneix, que marca les infraestructures estratègiques a executar a la Comunitat Valenciana fins a 2030. El Govern valencià no ha atés la petició de l’Ajuntament d’Alcoi, que a l’octubre de 2018 va acordar sol·licitar a la Generalitat la inclusió d’aquest projecte en el pla autonòmic.

En la seua resposta, la conselleria preval l’entorn natural del trajecte de la carretera a la necessitat de millorar la seua seguretat i reduir el temps de viatge per a convertir-se en un vertader eix de connexió entre l’interior i el litoral. “A causa de les seues característiques tècniques i donat l’entorn natural i paisatge de gran valor que travessa, es considera més apropiada la seua inclusió en el Programa de Rutes Paisatgístiques”, assenyala la contestació de la conselleria.

El portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi, Quique Ruiz, lamenta la decisió del Govern valencià, que no ha atés ni l’al·legació del PP ni la moció aprovada en el Ple d’octubre de 2018 amb el suport del PSOE. “El Consell parla de vertebrar el territori però a l’hora de la veritat rebutja invertir per a aconseguir-lo”, explica Ruiz. El regidor recalca que la millora de la CV70 “no consisteix a construir una autovia, sinó a ampliar l’únic carril per sentit que ja existeix, eliminar corbes i evitar el pas per l’interior dels nuclis urbans dels municipis”.

La conselleria apunta en la seua resposta que “existeixen itineraris alternatius per vies d’alta capacitat per a la comunicació entre L’Alcoià i El Comtat amb la costa”. Ruiz assenyala que aqueixes alternatives, de moment de pagament, “suposen una distància major, la qual cosa implica un major cost en combustible i en contaminació”. El regidor lamenta que la Generalitat “haja descartat un projecte que perseguia augmentar la competitivitat de l’interior, ja que pretenia millorar l’accés de les empreses que treballen en la costa i oferir facilitats al fet que el turisme del litoral puga conéixer la nostra comarca”.