Aprofitant el període sense classe, l’ajuntament està portant endavant l’adequació a la normativa per tindre una aula per escolars de 2 anys en el CEIP Horta Major. Aquests treballs es poden dur endavant perquè aquest any només s’ha omplit una de les dues aules de 3 anys en aquest centre educatiu, i per això s’ha pensat fer aquesta adaptació.
Per adaptar aquesta aula s’invertirà prop de 10.000 euros per complir amb els requisits legals: tindre canviadors i lavabos dins de les aules, així com un pati aïllat de la resta, pel que es col·locarà una tanca metàl·lica de colors, a més es canviarà tot el paviment de l’aula utilitzant gres per a les zones humides i tarima flotant per a la resta.
Respecte a les aules de dos anys, cal recordar que Alcoi va entrar fa 4 anys en el programa pilot de la Conselleria d’Educació que ja s’ha consolidat. Va començar amb una aula en El Romeral i una en Miguel Hernández, i ara la intenció és ampliar amb el col·legi Horta Major.
«Aquestes tres aules juntament amb les aules de les tres escoletes municipals fan que Alcoi siga una de les ciutats amb una major oferta gratuïta de tota la Comunitat Valenciana, tenint en compte el nombre de places per habitant», indica el regidor d’Educació, Alberto Belda.
«Amb aquestes millores ampliarem l’oferta en 18 places més, estem adequant l’aula tal com vam fer en El Romeral i la intenció és que Conselleria convoque un termini extraordinari de matriculació», explica el regidor.
Fins al moment hi ha 194 places per alumnes de dos anys en els centres públics de la ciutat, El Romeral, Miguel Hernández, les escoletes infantils municipals del Jesuset del Miracle, Zona Nord i Batoi, i en l’Escoleta del Partidor que depén de Conselleria. Aquest any hi ha hagut un total de 217 sol·licituds, pel que 23 alumnes han quedat fora. L’aula de l’Horta Major és per a 18 alumnes, el que faria que tan sols 5 escolars es quedaren fora, és a dir que el 97,7% de les peticions tindrien plaça, «una de les millors xifres de la Comunitat Valenciana», conclou, Belda.