L’Ajuntament d’Alcoi ha instal·lat vàlvules mescladores en un total de 74 dutxes i 42 lavabos repartits en set vestuaris diferents del poliesportiu Francisco Laporta. Aquests vestuaris se sumen a l’actuació del mateix tipus que es va realitzar mesos abans als vestuaris dels camps de futbol del poliesportiu. Les obres, realitzades aquest mes d’agost, pretenen complir amb la reglamentació vigent relativa al control i prevenció de la legionel·losi, i també vetllar per la salut dels usuaris d’aquesta infraestructura esportiva alcoiana que acull milers de persones al llarg de l’any.
Des de la regidoria d’esports s’ha invertit un total de 36.747 euros en vàlvules mescladores per a complir amb la legislació de la legionel·losi. La col·locació ha estat realitzada per l’empresa Foncafrío SLU i amb aquestes vàlvules s’aconsegueix que no hi haja trams de canonades superiors a cinc metres, tal com marca la normativa, de manera que es puga assegurar una circulació de l’aigua i una temperatura mínima superior a 50 graus.
Miguel Juan Reig, regidor d’esports, destaca la importància de garantir la salut dels usuaris d’aquesta instal·lació : «Hem instal·lat vàlvules mescladores al poliesportiu Francisco Laporta. Parlem d’una millora elevada ja que són més de 36.000 euros i important, realitzada per la regidoria d’esports, que no està a la vista però que era imprescindible tant per complir amb la legislació vigent de legionel·losis com per garantir la salut de la gran quantitat de persones que acudeixen fins al poliesportiu Francisco Laporta de la nostra ciutat per a practicar esport. Seguim treballant perquè aquesta ciutat on la pràctica de l’esport i l’associacionisme esportiu és tan important tinga sempre unes instal·lacions adequades».
L’obra suposa realitzar una instal·lació des de la sala de calderes fins als set vestuaris on estan col·locades les electrovàlvules domotitzades que actuaran segons els indicadors de les sondes de temperatura. Pel que, a més a més, de les vàlvules, també s’ha col·locat un controlador universal, un transformador de tensió, un programador digital, un actuador electromotoritzat per a vàlvules i sondes de temperatura. També hi ha un funcionari municipal format en aquesta matèria que realitza actuacions mensuals i trimestrals, tal com ja es realitza en el Complex Esportiu Eduardo Latorre. Els set vestuaris on s’ha realitzat la col·locació de les electrovàlvules domotitzades són el Patín 1, Patín 2, el vestuari dels àrbitres del Patín, el de les pistes 1 i 2, el de karate i el del gimnàs.