Aquest any, la Volta Ciclista a Espanya passarà per la nostra ciutat en les seues etapes inicials, serà la segona etapa, amb eixida a Benidorm i arribada a Calp i un total de 199 kilòmetres, el diumenge 25 d’agost. L’etapa està prevista que s’inicie a les 12.20 hores i arribe poc abans de les 14 hores a la ciutat. En el recorregut anterior, els corredors hauran realitzat l’ascensió de dos ports, el de Confrides de segona categoria i l’Alt de Benilloba de tercera categoria, des d’ací arribaran directament a Alcoi.

La carrera entrarà pel Rebolcat, Venta Saltera, Avinguda Alacant, Beniata, Alçamora, Alameda Camilo Sesto, Avinguda Joan Gil Albert I Carrer València, continuant en direcció a Cocentaina. Està previst el pas per Alcoi, segons informació dels organitzadors, cap a les 13.58 hores. No es realitzarà un tall general, cap a les 13.30 es faran talls puntuals i a les 13.50 quedarà totalment tallat tot el recorregut i els encreuaments.

El pas de la serp multicolor portarà restriccions en el trànsit així com en l’estacionament de vehicles, tal com es pot apreciar ja en la senyalització especial que s’ha col·locat en vies tan importants com l’Albereda o l’avinguda de Joan Gil Albert.
Fins última hora es podrà creuar des del País Valencià fins Oliver, però no a l’inrevés, en Góngora i Joan Valls, i en Puerta de Alcoy, de Cotes Baixes a Tirant Lo Blanc. L’entrada i eixida d’Alcoi a l’autovia estarà oberta a totes hores sense restricció per Sant Joan de Ribera. La carretera a Benilloba estarà tallada per la Guàrdia Civil des de primera hora pel que és convenient anar prompte o buscar itineraris alternatius. Recomanem seguir el facebook de Policia Local Alcoi per si hi ha novetats d’última hora.

Perfil de l’etapa