El Partit Popular d’Alcoi sol·licitarà en el pròxim ple la celebració del Debat sobre l’Estat de la Ciutat. L’objectiu, segons avança el portaveu del PP, Enrique Ruiz, és “establir les bases del nou curs polític” i consensuar entre tots els grups polítics les iniciatives prioritàries que han de figurar en el pressupost municipal per a 2020. “En aquest debat han de quedar clares les línies d’acció de l’Ajuntament per a l’any vinent”, afegeix el regidor.

L’últim debat d’aquestes característiques es va celebrar el 3 d’octubre de 2013. És l’únic Debat sobre l’Estat de la Ciutat celebrat durant els governs del PSOE a pesar que l’alcalde, Antonio Francés, es va comprometre en la seua investidura de 2015 a celebrar-lo anualment. “En el nostre programa electoral ens vam comprometre al fet que aquest debat se celebrés cada any i, a diferència del que fet el PSOE, treballem per a complir les nostres promeses”, explica Ruiz.

Segons el parer del regidor és important que aquest debat de política general comence a celebrar-se en els primers compassos de la nova legislatura per a “analitzar la situació d’Alcoi i plantejar propostes de resolució que contribuïsquen, des del consens, a millorar la ciutat”. El portaveu del PP apunta la possibilitat que les entitats locals que el sol·liciten puguen també participar i exposar les seues reivindicacions.

“És fonamental que en aquest debat hi haja, a més de l’intercanvi d’idees, unes propostes consensuades que puguen, si escau, incloure’s en el pròxim pressupost municipal”, afegeix el regidor. La proposta que el PP portarà al pròxim ple deixa oberta a la participació de la resta de grups el model de debat. “Volem que tots els representants de la ciutadania determinen com ha de desenvolupar-se aquest ple, estipulant els torns i temps d’intervenció, així com les votacions de les propostes de resolució”, conclou Ruiz.