El Partit Popular d’Alcoi ha oferit el seu suport al Govern local per a reorientar el funcionament del Centre Cervantes Jove. A la vista de les dades que evidencien la baixa participació en les activitats, la regidor Amalia Payá valora que el PSOE es mostre disposat a introduir canvis per a aconseguir que el centre siga “un vertader referent per als joves de la ciutat”.
“És important que el Govern del PSOE haja canviat el seu discurs triomfalista previ a les eleccions i reconega el fracàs de la gestió actual del CCJ i la necessitat de reprogramar les activitats per a aconseguir major assistència de joves”, ha explicat la regidor. Com explica Payá, el Govern va avançar en l’última comissió informativa un nou procés de contractació per a adjudicar la gestió del complex, al qual pretén dotar de més activitats i instal·lar l’oficina d’informació juvenil.
La regidora subratlla que les dades “constaten” que el model actual no funciona. Segons la memòria del passat any, el Centre Cervantes Jove va organitzar 85 activitats d’oci. En 19 d’elles no va haver-hi cap assistent. En altres 20 va haver-hi menys de 5 participants. En total, el 60% de l’oferta no va aconseguir superar els 5 joves. “La necessitat de canviar el model era evident, per això “des del Partit Popular aplaudim el canvi d’actitud del Govern i proposem alternatives per a reorientar el funcionament del centre”, ha manifestat Payá.
El Partit Popular proposa la creació d’una taula d’anàlisi i debat amb la participació de totes les formacions polítiques i, sobretot, col·lectius juvenils, per a reorientar el funcionament del centre. L’objectiu és clar, com resumeix Payá: “Incrementar l’ús i aconseguir que es convertisca en un referent per als joves”. La regidor sosté que “és un fet la falta d’interés que desperta entre els joves la programació actual d’activitats del Centre Cervantes Jove”. Al seu judici, “cal analitzar les causes de per què no desperten interés les activitats proposades i reorientar-les per a oferir una programació de qualitat que connecte amb les noves generacions”.