La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, juntament amb l’entitat organitzadora, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, han presentat la programació de les rutes de ‘Senderisme entre muntanyes’. Les rutes, guiades i gratuïtes, es duran a terme durant els mesos de setembre a desembre, i recorreran els principals paratges de les tres comarques cada cap de setmana.

La programació començarà en Alfafara el dissabte 7 de setembre i finalitzarà el diumenge 15 de desembre en Aielo de Malferit. Els municipis de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat que participen són Alfafara (7 de setembre), l’Orxa (19 d’octubre), Alcoi (20 d’octubre), Cocentaina (16 de novembre) i Banyeres de Mariola (17 de novembre).

Hi haurà rutes senderistes de diferents tipus amb la natura com a element comú. Algunes de les activitats, a més, aprofundiran en el patrimoni i la cultura, com la centrada en els oficis a les caves i masies, la Senda dels Nevaters o la ruta de la pedra en sec. També hi haurà diferents cites per a conéixer més sobre botànica, conducció de l’aigua o micologia. La programació completa es pot consultar en la web de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat.

Per tal de participar en les activitats, cal inscriure’s de forma gratuïta mitjançant un formulari. Totes les rutes començaran a les 9 del matí des de l’Ajuntament del municipi, excepte en els casos en què s’especifica un altre punt o horari al fullet informatiu. Es recomana que els assistents duguen esmorzar, aigua, gorra, protector solar i roba i calcer adequats.

Aquesta col·laboració entre Mancomunitats té com a objectiu donar a conéixer la natura i cohesionar el territori d’unes comarques veïnes, fomentant l’intercanvi de visitants i el coneixement dels paratges de municipis propers.