Al proper ple de setembre Compromís preguntarà per les accions realitzades des del Govern municipal amb la finalitat de millorar les condicions dels treballadors de sanitat, i del servei sanitari a Alcoi en compliment dels acords del ple de juliol.

“Aquests problemes amb Sanitat clarament no són nous, anem arrossegant-los des de fa diversos anys. Cal recordar que aquests problemes afecten no sols als alcoians, l’Hospital d’Alcoi dona cobertura a tota la comarca, vora uns 140.000 habitats que estan patint deficiències al servei”, recorden.

Aquest estiu va saltar una alarma amb la dimissió del cap d’urgències de l’Hospital Comarcal, si bé la situació ja estava comunicada des de feia mesos sense solució per part dels responsables. Però aquest no és l’únic problema que ha saltat als diaris. “L’atenció primària als nostres centres de salut ha estat compromesa aquest estiu per falta de personal, amb llistes d’espera de fins a 14 dies. Aquest problema previsiblement s’agreujarà si no es reforça el personal, a la temporada d’hivern, on l’atenció primària es fa més necessària a causa de la incidència de malalties típiques”, adverteixen.

Cal afegir-ne a la llista de problemes els que pateix la Unitat Hospitalària Domiciliaria que ja es van denunciar la passada legislatura, i que va ser objecte d’un acord del ple de l’Ajuntament d’Alcoi per exigir la seua millora, i “encara continua amb els problemes de personal arrossegats”, asseveren. Indica Ivorra «Si volem mantenir el benestar i fixar població als municipis xicotets cal donar el servei UHD a la totalitat de pobles de l’àrea».

«Així doncs, hi ha dos acords del ple amb la finalitat de millorar el servei comarcal de sanitat que no han estat complits pel Govern de Toni Francés o no han estat treballats amb la diligència requerida donada la importància dels temes a solucionar.» recorda el portaveu de Compromís.

El portaveu Ivorra finalitza «Davant aquesta situació amb els serveis sanitaris de l’àrea de l’Hospital d’Alcoi, els diferents col·lectius de Compromís a la comarca es reuniran amb la intenció de fer front comú amb les exigències de millora del servei sanitari de la comarca.»