El Partit Popular d’Alcoi exigeix al Govern local, del PSOE, que dinamitze l’aula CdT d’Alcoi, un servei implantat al març de 2018 amb l’objectiu de millorar la formació del sector turístic a l’interior de la província. Des de la seua obertura, el centre sol ha celebrat dos cursos, un dels quals va correspondre a la jornada d’inauguració, a la qual va assistir el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.
La portaveu suplent del Partit Popular, Lirios García, sol·licita major difusió de l’oferta formativa del CdT d’Alcoi. “El sector turístic necessita formació i una especialització contínua dels seus treballadors”, assenyala la regidora. Al seu judici, “Alcoi ha de treballar per ser un referent turístic i l’administració ha de posar a l’abast de les empreses del sector els mitjans per a poder competir amb altres destinacions”.
García reconeix que el CdT és una “eina important” per al sector que la ciutat “ha de saber aprofitar”. L’aula CdT va ser implantada com l’embrió del futur centre de formació turística que deu albergarà la ciutat i que va ser sol·licitat en les Corts Valencianes pel PP en 2016.

La regidora lamenta “l’escassa repercussió”, diuen, de l’oferta de formació de l’aula CdT en els seus primers 16 mesos de funcionament. Segons les dades que el PP ha recaptat del Govern local, des de març de 2018 el servei ha oferit sis cursos, dels quals només dos han arribat a celebrar-se. I un d’ells es va desenvolupar en la jornada inaugural, per a la qual no era necessària inscripció. Els altres quatre cursos oferits no van arribar a celebrar-se per no reunir el nombre mínim d’alumnes.

García critica la “deixadesa” del Govern en el funcionament del CdT, com revela el fet que en tot 2019 sol haja sigut convocat un únic curs, que no va arribar a celebrar-se perquè no va haver inscrit algun. La regidora vincula la mínima activitat del CdT a la “escassa difusió” per part del Govern local. “La informació només arriba a usuaris ja registrats per assistència a altres cursos i a les entitats que componen la Mesa de Turisme”, assenyala la regidor. “La difusió no arriba a les empreses del sector, que desconeixen que poden sol·licitar cursos a demanda per a atendre necessitats específiques del sector a la ciutat”, explica.
García incideix que la ciutat “ha d’aprofitar al màxim un recurs tan valuós com l’aula formativa del CdT per a consolidar-se en el sector”. Amb aqueix objectiu, la regidora ha sol·licitat en l’última Mesa de Turisme que la informació sobre els cursos es trasllade a les persones que utilitzen els serveis municipals de cerca d’ocupació i orientació laboral. “A part de millorar les condicions del sector turístic, la formació és clau perquè persones actualment desocupades puguen accedir a un lloc de treball”, concloga l’edil del PP.