El pròxim 27 de setembre hi ha una vaga mundial pel clima convocada per diferents col·lectius i organitzacions ecologistes que ja ha rebut el suport de més de 100 col·lectius de l’Estat espanyol. Des de Podem Alcoi es vol donar suport a la convocatòria i animar a la ciutadania a sumar-se a la mobilització.

A més, Podem presentarà en el següent Ple municipal del 6 de setembre una moció sobre la situació d’emergència climàtica. Amb ella, «pretenem aconseguir una declaració d’emergència climàtica que inicie un procés d’educació, formació i conscienciació a tota la ciutadania i que genere un compromís polític vinculant per a garantir l’actuació sobre l’emergència climàtica», comenten des de la formació morada.
Segons afirma el regidor Aarón Ferrándiz, «els estudis, les evidències científiques i fins i tot la realitat del nostre voltant reflecteixen que la situació és cada vegada més complicada i que estem prop d’un punt de no retorn on el canvi climàtic serà irreversible i cada vegada més agressiu. Per açò, és important que des dels ajuntaments actuem amb urgència per a frenar aquesta situació d’emergència climàtica».

Contínua afirmant que «els ajuntaments s’han de comprometre a iniciar un procés de transformació social necessari per a frenar la crisi ecològica i la situació d’emergència a través de, entre altres mesures, la reducció d’emissions de gasos hivernacle, l’abandó dels combustibles fòssils, apostant per les energies 100% netes i fomentant la mobilitat sostenible. Alcoi ha de ser una ciutat capdavantera en la lluita contra el canvi climàtic».