L’Alcalde, el regidor d’Empresa i la regidora d’Hisenda s’han reunit amb els representants d’ATEVAL, ACETEX, FEDAC i la Cambra de Comerç per acordar les mesures per incentivar fiscalment la instal·lació d’energies renovables a les empreses d’Alcoi.

El govern municipal ha acordat bonificar els impostos d’Activitats Econòmiques i de Construccions Instal·lacions i Obres a aquelles empreses que aposten per les energies sostenibles. Aquestes han estat propostes que han estat realitzades en l’encontre mantingut hui a l’ajuntament i que s’incorporaran a les ordenances fiscals per a l’any 2020 després de ser ben acollides per l’alcalde.

En aquest encontre han estat presents l’alcalde d’Alcoi; Toni Francés; la regidora d’Hisenda; Vanessa Moltó; el regidor d’Empresa; Alberto Belda, juntament amb León Grau, president d’ATEVAL, José Martínez; president d’ACETEX, Natxo Gómez; president de FEDAC i Pablo de Gracia; president de la ‘Cámara de Comercio’.

L’aposta per les energies renovables és una de les línies estratègiques del pla director Smart City de la ciutat d’Alcoi, de fet, als últims anys el govern d’Alcoi ha instal·lat 10 instal·lacions fotovoltaiques, 8 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, també s’ha instal·lat enllumenat públic alimentat d’energia solar en tres polígons industrials i en tots els polígons s’ha substituït la il·luminació de vapor de sodi per la tecnologia Led, cosa que també s’ha fet en gran part de la ciutat i es continuarà fent durant els pròxims anys. Açò produeix una disminució del consum elèctric i lumínic de tota la ciutat amb sistemes eficients i tecnològicament avançats.

Cal recordar que a les ordenances fiscals d’Alcoi ja hi ha beneficis per als particulars i empreses que aposten per les energies netes. Així a l’impost de Béns Immobles s’aplica una bonificació del 50% per aquells immobles amb sistemes d’energia solar o tèrmica, i a l’impost de circulació s’aplica una bonificació del 75% el primer any i del 50% per a la resta d’anys per als vehicles híbrids i elèctrics, en lloc del 25% que s’havia establert. També cal recordar que l’ajuntament va adquirir vehicles elèctrics per a la Brigada d’Obres i que la flota de l’empresa que fa el servei de neteja i recollida de residus també ha incorporat molts vehicles elèctrics, fomentant una mobilitat sostenible.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi i regidor de Ciutat Intel·ligent, recorda que «la implantació de sistemes d’energia sostenible s’emmarca en el full de ruta de la Smart City, hem aconseguit subministrar energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals. Que les empreses es sumen és un al·licient més per a continuar apostant pel nostre projecte que pretén fer una ciutat més sostenible, reduint la contaminació i les emissions de CO₂». «Amb aquesta actuació contribuïm al desenvolupament sostenible», afegeix Toni Francés, «L’energia, en el segle XXI, s’ha convertit en la clau de la gestió d’una ciutat, les tecnologies aplicades a la generació d’energia, així com, l’eficiència energètica són claus per a un bon servei al ciutadà i per a l’assoliment de la ciutat sostenible. Seguirem treballant per aconseguir una millora de l’eficiència energètica tant dels edificis municipals com en els de les empreses i particulars», conclou, Francés.