Al ple de setembre Compromís presenta una proposta al govern per a la realització d’un nou Pla d’Acció Comercial, que estudie i propose noves solucions fonamentades en l’evolució actual del comerç local.

El sector serveis actualment és el motor econòmic de la ciutat, ocupa el 60% de la nostra economia i d’aquest 60%, el 71% correspon al comerç. Dins d’aquest context, el vigent Pla d’Acció Comercial d’Alcoi és de l’any 2011.

El Pla d’Acció Comercial -PAC- és una eina que mostra les dades existents sobre l’oferta comercial, identificant les possibles mancances i proposant les solucions més idònies que, aplicades de forma progressiva, afavorisquen un equipament ajustat a la demanda existent.

“Si aquest PAC no està contínuament actualitzant-se, cap la possibilitat que les solucions que vagen aplicant-se als problemes detectats en el moment de la seua redacció no tinguen la utilitat desitjada, i per tant, estaríem malbaratant diners públics. Així doncs, pensem que el PAC és un document viu, un full de ruta on també es parla del model de ciutat que volem” diu el portaveu de Compromís, Màrius Ivorra.

Al comerç actual, l’aparició de les noves tecnologies i més concretament la compra digital, ha modificat els hàbits de consum i aquests estan afectant al nostre comerç. Tot açò canvia d’una forma tremendament ràpida, el que fa 6 anys era un model d’èxit ara ja està desfasat.

És per això que des de Compromís aposten per ajudar al comerç tradicional a realitzar aquestes transformacions en la seua forma d’interaccionar amb els seus clients, el de sempre i el potencialment nous, i un PAC actualitzat és l’eina fonamental per a tindre un comerç saludable i enfortit. Així en paraules del portaveu Màrius Ivorra « si volem mantindre el comerç tradicional d’Alcoi amb la seua qualitat i assegurar-se la seua salut cal estar continuar treballant, fent diagnòstics, formant i ajudar a adaptar-se als reptes que ens venen».