El Partit Popular proposa que la ciutat d’Alcoi s’integre en la Xarxa Europea del Modernisme (RANN en les seues sigles en anglés). Aquesta xarxa, donada suport pel Programa de Cultura de la Unió Europea, fomenta l’intercanvi de coneixements, bones pràctiques i experiències per part d’experts internacionals per a l’estudi, protecció i promoció del patrimoni modernista. La proposta del PP serà formulada a través d’una moció en el ple del pròxim divendres.

La regidora Amalia Payá defensa que l’adhesió a la xarxa permet participar en projectes com a exposicions i simposis internacionals. “La integració en aquesta xarxa millorarà la promoció d’Alcoi i del seu patrimoni modernista entre nombroses ciutats d’Europea”, afig l’edil. Actualment, la xarxa està formada per 19 municipis, entre els quals destaquen Barcelona, Terrassa, Budapest, Viena o Brussel·les (on està localitzada la seu).

Payá planteja l’adhesió a la xarxa com a complement a la presència de la ciutat en la Ruta Europea del Modernisme, a la qual es va incorporar en 2010, quan el PP governava Alcoi. “Aquest tipus d’iniciatives contribueixen a donar a Alcoi la màxima visibilitat”, recalca la regidora.
L’ingrés a la xarxa té un cost anual de 2.000 euros. La ciutat, a més, haurà d’assistir a reunions de l’entitat, en les quals, amb una durada de tres i cinc dies, se celebra l’assemblea general, reunions tècniques, esdeveniments públics i visites al patrimoni local de la ciutat organitzadora. “Alcoi ha d’estar present en fòrums internacionals, donar a conéixer la seua riquesa modernista i conéixer com treballen els principals referents europeus en aquest àmbit”, recalca Amalia Payá. La regidor destaca l’àmplia difusió que la xarxa, a través del seu web, de les xarxes socials i de les seues més de 6.000 contactes, oferiria a Alcoi i a la seua riquesa modernista.