El dijous va tindre lloc una reunió a l’Ajuntament per coordinar l’inici del curs escolar, especialment, en el cas dels centres educatius que estan afectats per obres o altres situacions que puguen complicar l’entrada de les diferents comunitats educatives. La primera decisió va ser acordar quina serà la presència dels efectius de policia local que vigilen i agilitzen el trànsit en la majoria dels centres educatius de la ciutat i, sobretot, en aquells que presenten més problemes, sobretot, tenint en compte que a les nou del matí, la circulació de vehicles en la ciutat s’intensifica. També es van tractar els centres als quals podrien afectar obres o altres situacions especials, per donar alternatives i informar dels canvis a les comunitats educatives afectades.

En la reunió municipal, presidida per l’alcalde, Toni Francés, estaven presents: el cap de la Policia Local, David Lerma i el regidor de Seguretat, Raül Llopis; el cap del Departament d’Obres, Miguel Signes, i el regidor delegat de l’àrea, Jordi Martínez així com el regidor d’Educació, Alberto Belda. A més dels efectius de la policia local per a la regulació del trànsit en la ciutat, que sempre augmenta, sobretot, en les hores d’entrada a classe, també s’ha acordat amb l’empresa que realitza les obres, parar les tasques en eixos trams de temps, en els centres afectats pels treballs que estan realitzant-se a l’eix ciclista-vianant: CEIP Horta Major, IES Andreu Sempre, CPEE Tomás Llácer i San Vicente de Paul. Aquest últim és l’únic que veurà modificada l’entrada al centre, que es realitzarà per la part de sota, a causa de les obres que estan realitzant-se al conegut com «el pont de les Paules».

Alberto Belda, regidor d’educació explica: «Hem realitzat una reunió de coordinació per preparar l’inici del curs escolar a la ciutat, tenint en compte les obres que puguen afectar a alguns centres educatius així com la presència d’efectius de la policia local en la major part dels centres i, sobretot, aquells que presenten més problemes, per a que «la vuelta al cole» en Alcoi estiga marcada, com ve sent habitual als últims anys, per la normalitat. L’únic centre que modifica la seua entrada és San Vicente de Paul al que s’accedirà per la part de sota fins que acaben les obres al pont, que està previst que finalitzen en breu».