El Partit Popular reivindica la celebració a Alcoi de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es desenvolupa del 16 al 22 de setembre i culmina amb el Dia sense Cotxes. L’última vegada que la ciutat es va adherir a aquesta iniciativa va ser en 2015. Aqueix any es va limitar a oferir el servei d’autobús gratuït durant una jornada.

El regidor del PP, Kiko Cantó, critica que el Govern local, del PSOE, no haja dissenyat una programació per a adherir-se a la Setmana Europea de la Mobilitat. “A una setmana que centenars de ciutats europees demostren el seu compromís per aconseguir una mobilitat sostenible, el Govern no assegura que Alcoi participe en aquests actes, mantenint la deixadesa dels últims anys”, lamenta Cantó.

El regidor reclama al PSOE que organitze activitats per a complir l’objectiu de la Setmana de la Mobilitat: animar a les ciutats a introduir i promoure mesures de transport sostenible i instar a la ciutadania a provar alternatives a l’ús de l’automòbil. A preguntes del PP en l’última comissió informativa, el Govern va reconéixer que no sabia si anava a celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat i que, per descomptat, no disposava d’un calendari d’activitats.

Cantó advoca per una commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat “més completa que celebrar el Dia sense Cotxes”. Per això demana al Govern l’organització de tallers, xarrades, activitats en els col·legis, rutes amb bicicleta o reservar zones per a vianants. El regidor apunta que el lema de la Setmana Europea de la Mobilitat d’enguany és Camina amb nosaltres: caminar i pedalar de forma segura.

A l’edil li xoca que el PSOE “gaste un milió d’euros en l’obra del nou carril bici i s’oblide d’incentivar l’ús de la bicicleta entre els veïns”. Cantó lamenta “la falta de planificació” del PSOE per no haver dissenyat una campanya d’activitats que consciencie als ciutadans sobre la necessitat d’utilitzar mitjans de transport alternatius al cotxe. L’edil demana al Govern que “rectifique” i Alcoi puga adherir-se a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat. L’any passat 2.792 ciutats de 54 països van organitzar activitats durant la setmana i 1.153 van celebrar el Dia sense Cotxes, en el qual els municipis dediquen una o diverses zones exclusivament als vianants, als ciclistes i el transport públic durant un dia complet.