Hui dijous, 12 de setembre, s’ha realitzat a l’Ajuntament, a les 11 hores, una reunió de seguiment del temporal de pluges presidida per l’alcalde Toni Francés i amb la presència de regidors i els caps dels principals departaments municipals implicats.

S’ha valorat que encara que les previsions no marquen una gran quantitat de pluja, si està previst que hi ha pics de pluja de màxima intensitat i davant la possibilitat que puguen coincidir en moments en què l’alumnat estiga a l’aire lliure, s’ha considerat oportú la suspensió de les classes en tots els centres educatius de la ciutat. La decisió ha sigut presa pel govern municipal després de conéixer les últimes aportacions tècniques de la Policia Local i el Departament d’Emergències i Protecció Civil.

Continua la suspensió de les activitats esportives d’exterior per l’acumulació d’aigua; no obstant això, les activitats esportives que es desenvolupen a cobert es realitzaran amb normalitat.

Des de l’ajuntament es demana a la ciutadania que extreme les precaucions, ja que la ciutat continua estant en alerta roja per pluges el que implica que el risc meteorològic és extrem, és a dir, pot haver-hi una intensitat excepcional i amb un nivell de risc per a la població molt alt.

El matí, dins de les complicacions d’una alerta roja per pluges, s’ha desenvolupat amb relativa normalitat a la ciutat. Els principals incidents s’han centrat en el tall del camí de la Murtera per despreniments així com en el Camí d’accés a la Carretera Sant Rafael. També hi ha hagut algunes incidències menors en enllumenat i semàfors, i pedres en algunes vies sense ser d’especial importància.

Recomanacions de Protecció Civil i Emergències davant el risc de pluges intenses

Si va conduint, disminuïsca la velocitat, extreme les precaucions i no es detinga en zones on puga discórrer gran quantitat d’aigua.

Si ha de viatjar, procure circular preferentment per carreteres principals i autopistes.

En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, s’ha de tindre en compte el lloc on s’aparquen els vehicles. El ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d’altri i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent.

Si es troba en el camp, cal allunyar-se dels rius, torrents i zones baixes de vessants i pujols, evitant travessar guals inundats. Igualment, ha de dirigir-se als punts més alts de la zona.

No obstant això, el difícil pronòstic dels fenòmens tempestuosos aconsella mantenir-se informat en tot moment de la possible evolució dels canvis meteorològics.

 

Foto: Carles Gisbert

Camí de la Murtera tallat Foto: Ajuntament d’Alcoi