Una delegació del grup municipal del PP d’Alcoi ha visitat aquest dijous la fira Home Textiles Premium by Textilhogar, la cinquena edició de les quals se celebra fins al divendres a Madrid. Els regidors han recorregut els expositors i han analitzat la situació del sector amb dirigents de la patronal valenciana, Ateval, i comarcal, Acetex. El portaveu del PP, Quique Ruiz, ha enaltit “l’esforç dels empresaris per recuperar i consolidar una fira que representa una gran plataforma de negoci del sector”.
“Els empresaris de la comarca han demostrat amb aquesta fira que el sector està viu i que es basa en la tecnologia i el disseny per a competir amb èxit en els mercats internacionals”, ha destacat Ruiz. Per a l’edil, la fira “és un aparador des del qual les empreses reforcen la vocació industrial d’Alcoi i de la comarca”.
Al costat de les regidores Lirios García, exdirectora de la patronal Fedac, i Amalia Payá, amb experiència professional en el sector, Ruiz ha mantingut una trobada amb empresaris per a analitzar la situació del sector valencià. El portaveu ha subratllat l’augment de les exportacions en un 8% durant els primers mesos d’aquest any.
En el cas d’Alcoi, les indústries tèxtils representen el 12,7% de totes les empreses de la ciutat i una quarta part de les signatures del sector a L’Alcoià, El Comtat i La Vall d’Albaida. Les empreses tèxtils de la ciutat empren al 27,9% dels treballadors de la indústria manufacturera local.
En la seua trobada amb els empresaris, Ruiz ha recollit la petició perquè les administracions donen suport al sector. La formació i la creació de sòl industrial són dels grans objectius que reivindiquen les empreses. “És obligació dels ajuntaments habilitar els espais perquè les empreses puguen millorar la seua activitat i també cooperar per a deixar clar que el tèxtil té futur i que és una possible destinació professional per als joves”, ha subratllat.