Després de reunir-se l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, amb la ‘Archicofradía de la Virgen de Los Lirios’ i diferents departaments municipals, col·lectius i empreses encarregades de l’organització de la Romeria a la Font Roja s’ha acordat la suspensió d’aquesta edició davant la previsió de pluges, amb la intenció de preservar la seguretat dels assistents i per la impossibilitat que pogueren gaudir del paratge.

Les suspensió no es deu tan sols a la previsions de pluja, ja que després de les precipitacions dels últims dies, en els quals la nostra ciutat ha estat en alerta roja, totes les recomanacions de seguretat són contràries a la celebració de la Romeria a la Font Roja, ja que el terreny està impracticable per a tots els actes i celebracions, la qual cosa impediria gaudir als assistents d’aquest paratge natural, i comportaria la suspensió dels actes. A més, el servei d’autobús no es pot portar avant ja que no es garanteix la seguretat d’aquest.

“La seguretat és primordial, amb aquest temps i les previsions no podem garantir-la” ha explicat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “No és recomanable una pujada massiva de persones ni d’autobusos, seria perillós per a les persones i perjudicial per al paratge, hem d’evitar que un acte de festivitat de la nostra patrona es convertisca en un dia en què puguen lamentar-se contratemps personals o materials”, ha conclòs el primer edil de la nostra ciutat.