L’ajuntament d’Alcoi s’ha posat a la disposició dels consistoris del Baix Segura afectats pel temporal de pluja dels últims dies.
Dissabte passat es va enviar un vehicle pick up de doble cabina que ja està treballant a l’ajuntament de Dolores.

En aquests moments està preparant i realitzant les gestions oportunes, per a demà destinar dos vehicles cuba, un d’ells propietat d’FCC i un altre del contracte de neteja de la nostra ciutat. També es facilitarà l’utillatge de neteja adequat per a aquests casos i diverses dotacions d’ACIF també es desplaçaran per a col·laborar.

Les precipitacions registrades durant els últims dies a la comarca del Baix Segura, amb precipitacions que han superat els 400 litres per metre quadrat en 48 hores en localitats com Oriola, a conseqüència de la DANA (depressió aïllada en nivells alts) «probablement són les més catastròfiques en 140 anys, des d’octubre de 1879», segons va informar l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que va assenyalar que «és un dels grans episodis històrics dels quals, amb certa recurrència, però sense una periodicitat fixa, han assolat la comarca».

El riu Segura ha patit desbordaments en municipis de la Baix Segura i ha inundat urbanitzacions i algunes zones dels nuclis urbans a Orihuela, Dolores, Catral, Rojales, Almoradi, San Isidro, Daya Nueva i Daya Vieja, segons van informar des d’Emergències de la Generalitat.