El Partit Popular denúncia la “discriminació” a la qual assegura que la Generalitat Valenciana sotmet a Alcoi en matèria d’infraestructures. El Pla Uneix d’Infraestructures exclou dos projectes de millora de les comunicacions: l’accés a l’hospital des de l’autovia i la Ronda Sud. La conselleria les considera “connexions urbanes”, segons la resposta a les al·legacions presentades pel PP. El document sí que inclou altres iniciatives de les mateixes característiques, rondes i accessos, en altres municipis valencians.

“Dos projectes crucials per al futur d’Alcoi han quedat fora del pla que defineix les infraestructures estratègiques per a la Generalitat fins a 2030”, lamenta el portaveu del PP, Quique Ruiz. El regidor rebutja que els dos projectes, recollits en el nou pla general, siguen urbans, especialment la variant de la CV-7881, que des de l’autovia A7 millorarà als veïns de la comarca l’accés directe a l’hospital Verge dels Lliris. Quant a la ronda sud, connectarà l’autovia amb la carretera CV-795 cap a Banyeres.

Malgrat la importància de totes dues infraestructures, la Conselleria d’Obres Públiques resol que aquestes “connexions urbanes no estan contemplades en aquest document pel seu nivell de detall”. I afig que el pla Uneix “defineix directrius estratègiques i la manera d’escometre les actuacions derivades d’elles”. Ruiz es mostra molt crític amb l’argumentació de la conselleria. “El pla inclou nombrosos projectes similars, com la Ronda Sud d’Elx, finançada pel Ministeri de Foment, el nou accés a Alzira o l’entrada sud-oest a València”, assenyala. L’edil afig que el pla al·ludeix a projectes per a condicionar antigues carreteres nacionals “a la seua nova funció local”. Segons el parer de Ruiz, “el Govern valencià s’ha desentés de dos projectes que han de contribuir a transformar la ciutat i a millorar les comunicacions de la comarca”. Segons assenyala, “no podem consentir que la Generalitat relegue a Alcoi i a la comarca a un segon pla en la planificació de les noves infraestructures”.