L’ajuntament d’Alcoi va acollir la reunió entre l’alcalde, Toni Francés, la regidora d’Habitatge; María Baca, la directora general d’Habitatge i regeneració urbana; Elena Azcarraga, directora general d’Emergència Habitacional i Funció Social de l’habitatge; Lorena Sanz i el director general de l’entitat valenciana d’habitatge públic (Evha); Alberto Aznar, en la qual van tractar diversos temes.

Durant la trobada van acordar la creació del primer conveni de col·laboració ‘Joves per la integració’ amb la finalitat de dinamitzar una de les àrees més vulnerables de la nostra ciutat com és la placeta Les Xiques. Mitjançant aquest conveni quatre estudiants del CIP FP Batoi del cicle d’integració social formaran part d’un programa de dinamització comunitària, a canvi de dos habitatges.

En la trobada també van parlar del seguiment de les obres de rehabilitació d’elements comuns i reurbanització d’espais lliures del grup d’habitatges Barbacana-Plaça Les Xiques, emmarcada dins de les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que la Conselleria d’Habitatge està duent a terme en grups d’habitatge social. L’objectiu d’aquesta intervenció és millorar les condicions ambientals i d’imatge urbana de l’edificació; l’accessibilitat, millorar l’envolupant tèrmica i l’estanquitat dels edificis, així com les seues instal·lacions comunes.

A més van parlar del servei de mediació que està previst que de començament a la fi de mes a la nostra ciutat. Per al seu funcionament s’haurà de coordinar el departament d’Habitatge de la nostra ciutat amb l’Evha.
La regidora d’Habitatge, María Baca, valora molt positivament aquestes reunions “on es tracten temes que impliquen diferents organismes i que principalment generen col·laboracions conjuntes per a coordinar grans projectes que afecten la millora del benestar de la nostra ciutat”.

Moment de la reunió