La Fira Modernista ja s’ha convertit en una gran festa per als alcoians i alcoianes. En sols tres edicions, aquest esdeveniment que rememora l’Alcoi de principis del segle XX ja és capaç de traure als carrers a milers d’alcoians i alcoianes, que s’impliquen amb les seues vestimentes i participació en les múltiples activitats que s’organitzen. A més, han sigut molts els visitants que han arribat fins a la nostra ciutat, i no solament per a veure i gaudir de l’ambient, sinó també per a participar. S’han vist també moltes persones extrangeres, atragudes per la promoció que s’ha fet a les ciutats turístiques de la costa.

Visitants de les nostres comarques, de la localitat catalana de Terrassa, de Sueca, de Novelda, de Cartagena, Terol i altres ciutats de tradició modernista han aportat un fenomenal ambient als carrers en el centre d’Alcoi. De la mateixa manera han pogut gaudir dels encants de l’arquitectura i espais modernistes alcoians, a través de les diferents visites guiades que s’han organitzat.

També han sigut tot un èxit les diferents recreacions històriques que s’han anat realitzant, destacant la manifestació per la guerra del Marroc i la  ‘cucafera’ d’ahir dissabte, i la cursa pedestre i la bicicletada d’aquest matí. També ha sigut un èxit la concentració d’Steampunk.

En el vídeo de capçalera la regidora de Turisme en l’Ajuntament d’Alcoi, Lorena Zamorano, ens fa una breu valoració del que ha sigut aquesta tercera Fira Modernista d’Alcoi; a més a més des de Turisme de Terrassa ens conten com han vist la Fira i l’ambient a la ciutat.