L’any 2015 YoKo Ono ens va sorprendre fent aquestes declaracions, “John i jo vam tenir una gran xerrada sobre el tema, dient, bàsicament, que tots nosaltres devem ser bisexuals. I estàvem en la situació de pensar que no ho som a causa de la societat. Que amaguem l’altra part de nosaltres mateixos, que és menys acceptable”.

Hui és el dia de la Visibilitat Bisexual, 23 de setembre, aquesta és una jornada de reivindicació contra la bifòbia i els estereotips que se’n deriven. La celebració d’aquest dia té una particularitat, en oposició a la resta de jornades en suport de la diversitat sexual, respon al sentiment de marginació que alguns membres d’aquest grup senten tant per part d’heterosexuals com per part de les grans comunitats LGBTI+.
L’origen d’aquesta jornada coincideix amb l’aniversari de l’activista bisexual Gigi Raven Wilbur. La primera celebració d’aquest dia va anar a càrrec de l’ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association). Actualment, tot i que és una celebració poc coneguda, gràcies a la difusió de la gran quantitat d’associacions LGTBI aparegudes en l’àmbit local i dels partits d’esquerres especialment s’està popularitzant.

Tornant a Lennon, per què aquestes declaracions les realitza Yoko Ono a 2015 i no al moment de tindre aquella conversa? Açò ens fa que pensar. Igual aquella frase que tots hem sentit alguna vegada de: “que sort tenen els bisexuals, poden triar d’ambdós sexes” no és tan encertada com pensem. John Lennon i Yoko Ono van viure i desenvoluparen el seu amor a una època de canvis, d’alliberament sexual, de popularització de substàncies psicotròpiques, però van ser incapaços de parlar de la seua bisexualitat, la van amagar dins d’un armari, i Yoko Ono la va traure fa pocs anys.
Els bisexuals també pateixen discriminació, també tenen armaris, tot i que estem vivint una etapa d’apertura dels armaris als gais, les lesbianes i transsexuals, els bisexuals són tractats de vegades amb poc interés per part de la societat i de col·lectius, fins i tot amb condescendència. Hui és el dia de marcar fites, sumar esforços i treballar conjunts per eliminar la discriminació d’aquest col·lectiu, i que el pròxim 23 de setembre pugam dir alt i clar que s’ha avançat amb la igualtat dels i les bisexuals a la nostra ciutat.

Àlex Cerradelo, membre de Ponts d´igualtat