El pla pilot d’autobús sota demanda no funciona quasi dos anys després de la seua presentació. El Partit Popular denúncia el retard en la implantació d’aquest sistema, que permetrà reduir temps i recorreguts en aconseguir que els autobusos només passen per determinats punts quan els usuaris ho sol·liciten. El projecte va ser presentat al gener de 2018. “Han passat 20 mesos i continua sent un dels anuncis incomplits del Govern”, recalca el regidor del PP Kiko Cantó.
L’autobús a demanda és un pla del Ivace, que es va comprometre a aportar la meitat dels 51.000 euros que costa la instal·lació dels pals que permeten als usuaris sol·licitar l’arribada de l’autobús. Aquest sistema permet que quan no hi ha petició, l’autobús no passa. El sistema havia d’implantar-se en tres parades de tres línies: a la Font Dolça, en el Palau de Justícia i en l’última parada de Sant Joan de Ribera.
A preguntes del PP, el PSOE ha justificat el retard en la incompatibilitat del sistema de sol·licitud de parada amb els equips dels autobusos. Segons el Govern, l’autobús a demanda estarà operatiu abans que finalitze l’any. Cantó ja dubte de les dates oferides i lamenta que “un problema tècnic tinga fóra de servei el sistema durant quasi dos anys”.
Segons el parer del regidor, “una ciutat que vol ser intel·ligent no pot tardar dos anys a aplicar un nou desenvolupament tecnològic”. El retard en l’aplicació, assenyala l’edil, té dos efectes: impedeix millorar el servei i reduir el nombre de quilòmetres recorreguts pels vehicles. “Portem 20 mesos sense un sistema que pot contribuir a reduir el cost del transport públic de la ciutat”, conclou Cantó.