El Partit Popular d’Alcoi reclama al Govern local, del PSOE, que abandone “la política de licitacions a baix cost”. “La conseqüència dels concursos ‘low cost’ és la demora en la tramitació i execució dels projectes o la generació de sobrecostos per la necessitat de contractar amb posterioritat noves obres per a corregir deficiències”, asseveren. La regidora del PP Amalia Payá sosté que la política de preus baixos “li està eixint molt cara a la ciutat”.

La regidora cita casos en els quals el baix preu inicial dels concursos ha provocat retards en l’execució de projectes: la rehabilitació del pont de Sant Jordi, la coberta de la pista exterior del poliesportiu o la passarel·la per als vianants del riu sota el pont de Cervantes. “En quedar deserts, els concursos s’han de convocar de nou i els projectes es retarden”, subratlla l’edil. En el cas de la coberta del poliesportiu, el concurs ha quedat desert en dues ocasions. La tercera licitació continua oberta i l’empresa guanyadora ha renunciat a executar l’obra. El projecte, per tant, segueix sense adjudicar.

Payá sospita que aquestes demores “s’ajusten a l’estratègia propagandística del Govern, que es basa en anuncis continus i pocs fets”. La regidora recalca que el PSOE “es dedica a vendre fum en lloc de tirar avant projectes”. Segons apunta, “els concursos que queden deserts o en els quals les empreses es retiren són una excusa per a justificar huit anys de nul·la gestió”.

La culminació d’aquesta estratègia, assenyala Payá, és la recuperació dels xalets de la Font Roja. “Després de dues legislatures de contínua propaganda, el projecte ha quedat desert pel baix preu de licitació. Huit anys d’anuncis que no han servit per a salvar una ruïna en ple cor de la Font Roja”, lamenta.

La regidora no oblida que la rotonda del Collao, de l’adjudicació del qual a la baixa va presumir el Govern, es va inundar per defectes en la canalització d’aigües, la qual cosa va obligar a realitzar noves obres. El mateix problema va patir el pont de Sant Jordi després de la segona fase de la rehabilitació, adjudicada a la baixa després d’un primer concurs que va quedar desert. La construcció d’un altre pont, el de Serelles, està paralitzada per una sentència judicial que va anul·lar l’adjudicació per considerar-la una baixa temerària. “El Govern ha de canviar aquesta política i centrar-se en tirar avant projectes que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida dels veïns”, conclou Payá.