El Partit Popular d’Alcoi denuncia la “nefasta gestió”, diuen, del Govern local, del PSOE, en la rehabilitació de les antigues indústries de l’illa de Rodes. El portaveu del PP, Quique Ruiz, considera una “burla” que, després de huit anys al capdavant de l’Alcaldia i la presentació de fins a dos projectes diferents per a la zona, el PSOE convoque un nou concurs per a obtindre una iniciativa de recuperació de la zona.

“Portem dues legislatures d’ocurrències, amb continus canvis de rumb en un projecte que ha de ser clau per a Alcoi. La realitat és que en huit anys sol ha apuntalat l’edifici i ha retardat al màxim qualsevol intervenció de fons”, retrau Ruiz. El regidor no amaga la seua sorpresa davant el pròxim concurs que convocarà l’Ajuntament per a encarregar la redacció del projecte. El guanyador s’adjudicarà un premi de 12.100 euros i un contracte de 475.000 euros.

A Ruiz el sorprén que el PSOE parle de nou de definir un projecte quan té sobre la taula dues iniciatives, que van costar més de 22.000 euros. La primera, sorgida d’un concurs d’idees, la va signar l’arquitecte Isaac Montava. El seu treball va quedar reflectit en la famosa maqueta que durant anys va presidir el vestíbul de l’Ajuntament. Ruiz es pregunta: “Aquest nou concurs serà el definitiu, o d’ací a uns anys tornarà a convocar-se un altre?”

El segon projecte, anunciat a finals de l’any passat, va correspondre a una empresa sueca. Entre mitjanes, el Govern ha anunciat que Rodes albergarà una seu del Districte Digital i les instal·lacions del centre de formació turística (CdT).

“El PSOE ha perdut tota la credibilitat en aquest projecte, perquè les bandades són contínues”, assenyala el regidor, que reclama “rigor” en la gestió “per a definir d’una vegada per sempre què vol fer la ciutat a l’illa de Rodes”. De moment, subratlla Ruiz, el PSOE s’ha dedicat a “vendre fum en lloc de treballar per a dissenyar un projecte que contribuïsca a millorar el futur de la ciutat”.
“El cas de Rodes és un clar exemple del paradigma de treball del Govern socialista d’Alcoi: anuncia una idea, la repeteix contínuament durant anys i no fa res per executar-la. Així porta dues legislatures de propaganda en les quals ni tan sols tenim un projecte concret”, conclou.