El dilluns 23 de setembre va tindre lloc a Alcoi un encontre entre la Coordinadora de Pensionistes de l’Alcoià-Comtat i representants de Podem. A més dels regidors Cristian Santiago i Aarón Ferràndiz, a l’encontre també han assistit el Vicepresident Segon de la Generalitat Valenciana Rubén Martínez Dalmau i la Síndica d’Unides Podem a les Corts Valencianes i Secretària General d’Alcoi Naiara Davó.

Des d’ambdues parts s’ha reivindicat la necessitat de tindre prompte un govern de progrés a l’Estat capaç de garantir constitucionalment unes pensions dignes per a la nostra gent gran.

La Coordinadora de Pensionistes, a través del seu portaveu Antonio Matarredona ha manifestat que “hui ens hem reunit amb Rubén Martínez Dalmau i Naiara Davó amb l’objectiu de continuar treballant per unes pensions dignes, per la derogació del factor de sostenibilitat i perquè les pensions estiguen d’una vegada i per totes contemplades com el que són: un dret fonamental garantit per la Constitució”.

A més, Matarredona afirma que volen transmetre el “profund malestar amb les promeses no complides pel Govern Espanyol”. “Ens vam mobilitzar per un govern que estiguera per nosaltres i per la millora de les pensions i la nostra decepció és monumental. Perquè a hores d’ara, les nostres reivindicacions no s’han vist satisfetes i un any després seguim perdent poder adquisitiu”. Al mateix temps conclou que «des de la coordinadora volem agrair a Unides Podem i en especial a Dalmau i Davó que hagen estat amb nosaltres per escoltar les nostres reivindicacions”.

Per part de Podem, Rubén Martínez Dalmau ha comentat que “entenem el malestar del col•lectiu amb la situació política actual, per no haver aconseguit tindre un Govern progressista, plural i de coalició. Perquè molts dels seus problemes podrien estar ara mateixa en tràmit de solució i no ho estan”.

Des de Podem afirmen que “també volem demanar disculpes per no haver aconseguit aquest govern de coalició malgrat l’esforç. Tot i que entenem que la major responsabilitat és de qui podia formar aquest Govern de progrés i no ho ha fet. És a dir, el PSOE de Pedro Sánchez.”

Des de la formació morada manifesten que “seguirem treballant per a ser una ferramenta útil per a garantir constitucionalment els drets socials de la ciutadania i perquè tinguem un govern de progrés a l’Estat capaç de fer front a aquest repte”.