La cinquena edició dels cursos d’ÀgoraLab està en marxa i ja es poden realitzar les inscripcions dels cursos d’Iniciació a la Robòtica (dilluns), Robòtica Educativa (dijous i divendres, diferents nivells), Iniciació a la creació de Videojocs amb Gamesonomy (dimarts) i Creació de Videojocs amb Construct (dimecres). Les classes començaren a l’octubre i seran a les vesprades, en horari de 17.30 a 19.00 hores, coincidint amb el calendari escolar des d’octubre a juny.

Àgora Lab naix amb la clara vocació de fomentar la cultura tecnològica i innovadora per al públic en general, començant pels xiquets i xiquetes, amb la finalitat d’incrementar la seua curiositat i creativitat a partir d’assoliments senzills que pretenen impulsar la seua participació activa de la forma més efectiva: aprendre-fent.
L’oferta formativa són cursos de robòtica educativa i de creació de videojocs, abastant diferents nivells, amb l’objectiu que aconseguisquen aprendre conceptes bàsics de programació, electrònica, disseny 3D… amb la finalitat de superar els reptes proposats, aprendre a pensar per si mateixos i valorar la importància del treball en equip.

El regidor d’educació, Alberto Belda, destaca aquesta activitat formativa municipal plenament consolidada: “Els cursos de robòtica de Àgora Lab compleixen ja 5 anys, plenament consolidat i amb el suport de pares i alumnes. Quan iniciem aquesta aventura, aproximant la robòtica i els videojocs als més xicotets, érem un dels pocs ajuntament que ho feien, i moltes institucions han vingut per a interessar-se per Àgora Lab. Seguim avant, oferint eines lúdiques que milloren les capacitats dels xiquets i xiquetes perquè, a través del joc, es preparen per a un futur on la robotització serà part fonamental de la societat”.