María Baca, regidora de joventut a l’ajuntament d’Alcoi, ha volgut aclarir les interpretacions que s’han realitzat davant la notícia de què l’edifici de l’antic cine Goya serà un en els que s’actuarà en el proper festival d’art urbà que se celebrarà en la ciutat del 30 de setembre al 6 d’octubre.

L’edil ha explicat: «Demanem disculpes si no s’ha entés bé l’actuació al cine Goya. Es tracta d’una art mural sobre un suport mòbil, fet de fusta, respectant tant l’entorn com el context històric i arquitectònic d’un edifici que sabem té connotacions molt especials per a diferents generacions d’alcoianes i alcoians. En cap cas, els artistes urbans ni els organitzadors anem en contra del patrimoni de la ciutat, tot el contrari, treballem per a mantenir-lo i crear consciència de l’entorn urbà».

Baca també ha afegit: «Amb aquesta intervenció es pretén ressaltar el simbolisme d’aquest espai privat sense ús. Es tracta d’una obra d’art, un mural d’un artista amb una trajectòria destacada en muralisme urbà que ha estat documentant-se sobre la història de l’edifici. L’art mural no només embelleix sinó que, moltes vegades també, suposa una reflexió social i una aportació cultural definitiva o efímera».

Aquesta edició, la segona en la ciutat, es produeix després de l’èxit de l’Urban Skills realitzat l’any passat, fruit d’una proposta dels pressupostos participatius, on es va intervenir en diferents façanes de barris alcoians amb, d’una banda, bons resultats estètics i d’altra, una interessant aportació a la cultura urbana de la ciutat. L’artista encarregat de crear art sobre el suport de fusta mòbil que estarà situat a la façana del cine Goya serà Daniel Muñoz. Es pot consultar part de la seua obra ací. En aquest vídeo també es pot seguir l’evolució i els resultats de la primera mostra «Urban Skills» en Alcoi.

Cinema Goya

Cinema Goya