Aquest dissabte 28 de setembre tindrà novament la Costa Blanca Challenge 2019. Aquest és un esdeveniment mototurístico no competitiu que transcorre en carreteres obertes al trànsit, amb eixida i arribada a Alcoi. El seu objectiu és donar a conéixer les carreteres i llocs emblemàtics de la Comunitat Valenciana, mitjançant el pas per punts de control amb el visat d’un passaport. Hi ha prop de 200 inscrits.
Es poden triar diverses rutes i té una fi benèfica. Enguany els seus beneficis aniran a parar al projecte Lolo el Mono viajero,, que recapta fons per a famílies amb afectats per accidents de trànsit amb motocicleta. Tot tipus de motos tenen cabuda: motos esportives, *trail, custom, clàssiques, naked, i moltes més. A més realitzaran un concurs fotogràfic i videogràfic en el qual es premiarà amb una càmera esportiva a les millors instantànies i vídeos realitzats pels mateixos participants durant l’esdeveniment.

Pel que respecta al programa, aquesta vesprada serà la recepció de participants i lliurament de ‘Welcome Pack’ de 16 a 21 hores.
Els participants eixiran des de la plaça de la Foguera a les 7 o les 8 del matí segons la ruta en la qual estiguen inscrits.

D’11.00 a 13.30h els assistents a aquesta plaça alcoiana podran provar gratuïtament la gamma de patinets i bicicletes elèctriques que up2 city – vehicles elèctrics ofereix. També hi haurà una exposició de motos clàssiques a càrrec del restaurador Rubén Largo, i el Club Classic Callosa, i hi haurà un castell inflable.
A partir de les 18.00, començaran a arribar els participants de Costa Blanca Challenge 300, i seguidament els participants de Costa Blanca Challenge 500 mentre un Dj amenitza la festa i el posterior sorteig de regals.

Indicar que el trànsit estarà tallat al carrer Andalusia, tram entre carrer General Prieto i Enginyer Colomina Raduán amb horaris de tall de 6 a 10 hores i de 18 a 23 hores.
«Una vegada més, tenim l’exemple del bon funcionament de la col·laboració públic-privada. En aquest cas una empresa privada ha creat un esdeveniment en el qual participen quasi 200 persones vingudes de tota Espanya que pernoctaran i coneixeran la nostra ciutat i els voltants. Des de la nostra regidoria donarem suport a totes les iniciatives com aquesta, que ajuden la promoció de la nostra ciutat com a destinació turística», ha afirmat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.