L’Ajuntament d’Alcoi ha realitzat dues instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum, és la dotzena realitzada en els últims anys, i s’emmarca dins dels reptes assumits dins del Pla Director per a la implantació de la Smart City a la ciutat, en aquest cas se situa en dos col·legis públics de la ciutat, en concret Sant Vicent i Miguel Hernández.
Respecte a les instal·lacions, la primera situada en el Col·legi Miguel Hernández amb una potència de 10 kW i la segona en el Col·legi Sant Vicent amb una potència de 20 kW.
Cal destacar que amb la incorporació d’aquesta instal·lació s’han aconseguit els 260 kW de potència instal·lada en edificis de propietat municipal.

El nou marc regulador aprovat recentment, que entre altres aspectes ha eliminat el denominat impost al sol, permet injectar l’excedent de la generació d’energia solar en la xarxa de distribució, compensant posteriorment aquesta energia en els moments on el sistema fotovoltaic no és suficient per a proveir el consum requerit per la instal·lació, amb això s’aconsegueix, a més de la inqüestionable millora mediambiental, un significatiu estalvi econòmic que permetrà al Consistori continuar invertint en aquest tipus de tecnologies. Aquest nou marc normatiu impulsat pel govern central fa que aquest tipus d’actuacions siguen ràpidament amortitzables, per la qual cosa són també molt interessants des del punt de vista de l’estalvi econòmic.

Recordem que l’ajuntament d’Alcoi ja va realitzar durant la passada legislatura 8 instal·lacions solars fotovoltaiques en diferents punts de la ciutat per al subministrament elèctric de col·legis, oficines i instal·lacions esportives.

“La implantació d’aquests sistemes s’emmarca, en el full de ruta de la Smart City que subministren energia neta i renovable a diferents edificis i instal·lacions municipals. Amb aquesta actuació contribuïm al desenvolupament sostenible, i aconseguim un doble estalvi econòmic i mediambiental, ja que aquest tipus d’instal·lacions s’amortitzen a curt termini, i a partir d’aqueix moment es produeix energia sense cap cost econòmic ni mediambiental”, ressalta l’alcalde, Toni Francés.

Sant Vicent