El cap d’Urgències de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi va deixar la seua responsabilitat a principis del mes de juliol, segons la seua carta de renúncia, per les condicions inacceptables del servei, la manca de facultatius i de mitjans i les esperes dels pacients de més de 8 hores.

La dràstica resposta de la Conselleria de Sanitat ha estat la destitució de la gerent de l’àrea de salut, tot i que sense justificar els motius de la decisió, tot apunta que la imatge traslladada aquest estiu ha estat determinant. De la mateixa manera, la destitució ha provocat la renúncia en bloc de l’equip directiu en suport a la gestió realitzada. Però no hi ha notícies de cap mesura, més enllà d’un canvi de responsabilitats.

“Tot i que ara s’intenta traslladar una imatge de normalitat, els problemes estructurals continuen i en el proper període de vacances es tornarà a repetir la situació si no es prenen mesures i es busquen nous recursos. La saturació del servei d’Urgències o les llistes d’espera a atenció primària i especialitats sols es resolen amb contractacions. S’ha aplegat, fins i tot, a donar-se cites per a 20 dies en atenció primària”. asseguren des de Guanyar.

“Els representants de les treballadores i els treballadors ja van advertir de la manca de personal, derivat de la precarietat de contractes, recórrer a facultatius internistes provoca llistes d’espera a les especialitats d’aquests metges, com ara neurologia, cardiologia, hematologia, endocrinologia o aparell digestiu. També es va fer patent que recórrer a personal contractat per a atenció continuada provocava encadenar altes i baixes sense temps per a descansar amb el perill que això suposa per a pacients i treballadores”, adverteixen.

Com apunta la portaveu del grup municipal Sandra Obiol “aquesta vertadera crisi sanitària a la nostra àrea de salut no ha merescut ni un minut del temps de l’Ajuntament, el regidor de sanitat no ha obert la boca i el portaveu del govern sols ha arribat a dir que Alcoi no té platja i els metges prefereixen Benidorm, textualment.”

Des de Guanyar Alcoi es reclama “una acció decidida davant Conselleria i explicacions públiques per part del regidor responsable i de l’alcalde de la ciutat”.