El passat 28 d’octubre Compromís va celebrar el seu tercer Repte de Neteja; «No podem dir una altra cosa que, estem orgullosos de la nostra tasca, i sobretot esperem que el govern municipal del PSOE prenga nota del nostre compromís amb la ciutat i la natura i seguisca les nostres passes i el nostre exemple», afirma la regidora, Elisa Guillem.

En primer lloc des de Compromís, ha agraït a totes les persones que varen participar en qualsevol dels tres reptes realitzats, i que ja estan conscienciades amb la cura del nostre entorn. No obstant, Guillem denuncia “la manca de previsió en la planificació de la ubicació dels contenidors a la zona, és la tercera vegada que netegen els marges de Buidaoli, i cada vegada que ho fan sembla que comencen de zero, el veïnat no té les facilitats per desfer-se de la brossa i a aquesta problemàtica, s’ha de sumar l’incivisme col·lectiu, que agreuja el problema i fa que, fins i tot quan estaven netejant els tiraren bosses de brossa, bolquers i botelles”.

Compromís considera que la problemàtica és triple, ja que s’ha de sumar una necessitat de conscienciació cívica a totes les comunitats veïnals, “feina que ha de fer l’Ajuntament, per tal d’evitar que els abocadors il·legals continuen prosperant a la ciutat”, insisteixen.

La regidora afirma que «ens trobem davant un problema d’emergència climàtica i sobretot de salut pública, exigim que urgentment l’Ajuntament netege aquests abocadors, són abocadors situats a la mateixa ciutat, a prop de restes de patrimoni arquitectònic, uns parcs infantils o zones d’esbarjo i a les rieres dels rius. Els alcoians/es ens mereixem una ciutat neta i digna, mereixem una ciutat saludable i per tant hem d’exigir que el govern, amb els nostres impostos, netege els nostres carrers, d’eixos que tant orgullosos estem i que volem que els turistes emplenen, per tant seguirem amb aquestes o altres mesures, per aconseguir l’Alcoi que volem i ens mereixem».

Moment de la recollida