L’espai d’innovació urbana ‘La Nave’ a Madrid va acollir ‘el V Encuentro de Alcaldes y Alcaldesas con la Innovación – Innpulso Emprende promogut por la Red Innpulso – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación’.

L’esdeveniment s’estableix com a punt de reunió entre alcaldes i alcaldesses de les ciutats pertanyents a la Xarxa i les pimes, micropimes i/o startups més innovadores de cada municipi.

Alcoi va participar en ser part de la xarxa de ciutats innovadores, formada per 72 ciutats que constitueixen la ‘Red Innpulso – Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación’. “La nostra ciutat no solament forma part sinó que està també dins del consell rector a escala nacional, en aquesta xarxa de ciutats que el que cerca és promocionar la innovació i el desenvolupament econòmic del nostre territori”, va explicar l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.
L’obertura de l’acte va ser a càrrec d’Ángel Niño, Titular de l’Àrea Delegada d’Emprenedoria, Ocupació i Innovació de l’Ajuntament de Madrid, i de Teresa Riesgo, Directora General d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Al llarg del matí i durant part de la vesprada, cada alcalde va presentar a cada corresponent empresa local innovadora, que va comptar amb un espai en format elevator pitch per a detallar el seu projecte. Inprofit va ser l’empresa alcoiana presentada per Toni Francés. És una consultora nascuda en l’Àgora, que treballa per a augmentar el benefici de les empreses amb la fusió del Màrqueting i la Tecnologia. “El creixement de les companyies ha de pivotar entorn de la transformació digital, factor indispensable per a la competitivitat” van indicar els seus fundadors Antonio i Jorge Anduix.