El Partit Popular d’Alcoi sol·licitarà en el Ple de demà divendres la creació d’un òrgan de control de l’acabat d’aprovar Pla Estratègic 2019-2025. El portaveu del PP, Quique Ruiz, adverteix que l’execució del pla necessita d’un seguiment de les accions per a garantir que compleix els objectius. El PP també sol·licita que el sistema d’indicadors de gestió siga públic a través d’Internet.

Ruiz apunta que, després de l’aprovació del Pla Estratègic, Alcoi té marcades diferents línies de treball per a avançar en un model de desenvolupament intel·ligent, sostenible i integrador. “Estem parlant de mesures dividides en set eixos de treball que suposen inversions per valor de 47,6 milions d’euros”, apunta el regidor. Segons assenyala, “sense un correcte seguiment, la ciutat corre el risc que el pla quede en paper mullat”.

El PP defensa la creació d’una comissió de control, encara que no tanca la porta a altres fórmules, com el Consell Econòmic i Social. “L’important és que hi haja un seguiment per a garantir el compliment del pla”, afig Ruiz. El regidor apunta que el pla compta amb un sistema de 115 indicadors de control i seguiment. “És una proposta àmplia, amb moltes variables que ens han d’oferir dades per a encertar en la presa de decisions”, manifesta el regidor. En la seua proposta, el PP sol·licita que la informació recopilada per l’Ajuntament siga pública per a tots els veïns. “Aqueixes dades poden incorporar-se a la web de l’Ajuntament o crear una específica. L’important és que la informació siga accessible als ciutadans”, conclou Ruiz.