Ahir dissabte, 5 d’octubre, i dins dels actes celebrats per a commemorar el 9 d’Octubre, es va celebrar un correfocs pels carrers més cèntrics d’Alcoi.

Eren les 21hores, ja de nit, quan els Dimonis Rafolins d’Alqueria d’Asnar partien des de la plaça Mosen Josep en una cercavila plena de foc, espurnes, fum, música i olor a pólvora. El correfocs finalitzava la Plaça d’Espanya on es va viure un autèntic espectacle pirotècnic.

Actes en La Glorieta i institucionals

Del 5 al 9 d’octubre, a la Glorieta, estarà instal.lada la tradicional Fira del llibre en valencià, així com de productes tradicionals de la nostra terra. Hi hauran altres activistats com concerts, teatre, tallers, animació i gastronomia. Per altra banda l’Àgora serà l’espai els dies 8 i 9 per a les activitats de col.lectius i associacions. 

El dimecres día 9, dia dels valencians, vindrà ple d’activitats, amb exhibicions de pilota valenciana i d’esgrima. A banda serà la ceremonia d’entrega dels ‘Premis 9 d’Octubre’ al Teatre Caderón, amb Jordi Raül Verdú i el Club d’Amics de Unesco, com a premiats; un acte que serà presentat per Neus Agulló. La Unió Musical tancarà l’event amb un concert de peces seleccionades per al moment.