L’Ajuntament d’Alcoi ha resolt recentment la selecció dels projectes empresarials que formen part d’una nova edició del programa Activa Àgora, iniciativa que l’Ajuntament d’Alcoi desenvolupa amb la col·laboració de FEDAC i CEEI.

La quarta edició del programa acaba d’arrancar. De nou, han sigut 10 els projectes seleccionats, dels 17 que han sigut candidats en aquesta nova edició. Aquests s’emmarquen en diferents sectors, la qual cosa els permetrà a més generar sinergies entre ells de cara al seu desenvolupament i eixida al mercat. Abasten sectors com el disseny de producte, e-commerce, elaboració de cervesa artesanal, organització d’esdeveniments i projectes o fabricació de productes biodegradables.

En aquesta nova edició els projectes seleccionats han sigut principalment d’Alcoi, si bé també han sigut seleccionats projectes de promotors de Muro, Cocentaina o Ibi, que passaran per un procés d’acceleració que agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i networking. A més, el programa permet als seleccionats fer ús de l’espai Àgora Coworking durant el període de durada del programa.

Alberto Belda, regidor d’Empresa, destaca la capacitat d’atracció comarcal del projecte: “Les tres edicions ja realitzades d’Activa Àgora demostren la consolidació d’aquest programa, que amb l’ajuda del CEEI, i ara, amb FEDAC, ens permet seleccionar diferents projectes de negoci. En aquesta edició, comptem ja amb emprenedors de poblacions veïnes el que demostra, d’una part, l’èxit de la iniciativa i, d’una altra, la capacitat d’atracció econòmica que torna a tindre la ciutat”.

Els seleccionats utilitzaran una sèrie d’eines durant el procés com són CANVAS, Diagnòstic del sector, DAFO, Mapa d’empatia i els Cinc perquès per a formar-se i emprendre el seu model empresarial. Al final del projecte, un tribunal determinarà el projecte guanyador. Cal recordar que ja són tres les edicions desenvolupades al complet d’Activa Àgora i que ha tingut com a vencedors en edicions anteriors les empreses: “La xica de les plantes”, “Fustea” i “MudaKids”.