La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi ofereix sis nous habitatges per a famílies o unitats de convivència que tenint ingressos estables no poden accedir a habitatges en règim normalitzat o a un lloguer de mercat. Les famílies o unitats de convivència han d’estar al corrent de les obligacions fiscals i no haver ocupat un habitatge de manera il·legal, entre altres requisits. Aquesta és la segona adjudicació d’habitatges socials que es realitza basant-se en el reglament d’habitatge que es va aprovar en el ple municipal i que permet atorgar aquests habitatges de manera objectiva. Les bases per a aquesta nova adjudicació d’habitatges van ser publicades el passat 11 d’octubre de 2019 en el BOP i, des de l’endemà a la publicació, hi ha un mes per a presentar les sol·licituds en el registre de l’Ajuntament d’Alcoi.

L’edil delegada d’habitatge, María Baca, explica: «La primera adjudicació de quatre habitatge que realitzem ha funcionat de manera positiva, per això des del departament hem realitzat un important esforç per a rehabilitar un nombre alt d’habitatges del parc municipal i poder-les oferir amb aquest sistema, reservant una altra bossa una vegada reunisques les condicions d’habilitat, per a necessitats d’urgència, maltractaments o altres supòsits especials. Per a aquests sis habitatges, des del departament informarem les persones que es van quedar a les portes en l’anterior adjudicació així com a aquelles persones que han sol·licitat habitatge enguany i complisquen els requisits. De totes maneres, les bases estan publicades en la web de l’ajuntament pel que tothom interessat pot consultar-les».
Entre els requisits que han de complir els beneficiaris, i que es poden consultar en l’àrea d’habitatge de l’Ajuntament d’Alcoi, https://www.alcoi.org/ca/areas/vivienda/index.html, es troba ser com a mínim una unitat familiar de dues persones, el disposar d’una font oficial d’ingressos entre 1 i 2 vegades el IPREM amb pagues entre tots els membres; estar al corrent de les obligacions tributaris; no haver sigut desnonat per impagament dos o més vegades; no haver renunciat a cap oferta laboral ni pla d’ocupació; no haver ocupat il·legalment un habitatge i no haver sigut beneficiari els últims 5 anys d’un habitatge de protecció pública.

Els beneficiaris també tenen obligacions com, si estan en atur, acreditar que estan en cerca activa d’ocupació i col·laborar en els processos d’intervenció per part del Departament d’Habitatge i Serveis Socials, entre altres.

Baca conclou: “Des del Departament continuem treballant intensament per a oferir solucions a un dels reptes socials més importants dels nostres dies com és l’habitatge. Hem donat solució a la rehabilitació del Grup Sant Jordi de la mà de la Generalitat; aquest mateix mes, hem començat amb el servei de mediació comunitària, estem ja preparant l’observatori municipal i avançant en la construcció d’habitatges municipals en tres solars d’Alcoi. Igualment, continuem treballant intensament amb altres administracions com, per exemple, la rehabilitació de la Placeta de LES Xiques, els habitatges per a joves o les cooperatives que estan impulsant des de l’administració autonòmica”.