La convocatòria d’enguany de les ajudes ‘Inmpuls’, que busquen dinamitzar econòmicament la ciutat, permetrà subvencionar 58 projectes, la quantitat més alta des de la seua creació. Aquestes ajudes estan dividides en tres línies de finançament: el programa @empren, que contempla 21 ajudes; @micro, amb 14 projectes subvencionats; i @arrendalcoi, amb la qual es finançaran 23 projectes.
El programa ‘INMPULS’ és una iniciativa municipal que pretén ajudar a emprenedors i empreses per a fomentar la dinamització econòmica de la ciutat.
Cadascun dels programes presenta un propòsit molt diferenciat. Amb @arrendalcoi es pretén ajudar els emprenedors a situar la seua activitat empresarial a la ciutat; les ajudes per tant contemplen el pagament del lloguer d’una nau o un local.

La línia @micro establirà i regularitzarà un règim d’ajudes amb la finalitat de donar suport i incentivar la creació i localització de microempreses. Els beneficiaris podran obtenir subvenció en els costos de despeses notarials, registrals i d’assessoria derivats de la constitució de l’empresa; així com despeses d’elaboració del projecte tècnic i les despeses inicials de promoció.

Finalment, amb @empren, s’incentiva la creació de nous projectes empresarials.

El programa ‘Inmpuls’, posat en marxa a mitjan legislatura passada per part de la Regidoria de Promoció Econòmica, havia donat suport fins al moment a 221 projectes, destacant l’alt índex de supervivència dels negocis creats. Sumant els d’enguany s’arriba a 279.

La primera convocatòria de 2013, tan sols va tindre 7 beneficiaris, a l’any següent es van ampliar a 54. En 2015, es va començar amb 41 beneficiaris, passant a 38 en 2016, 42 en 2017 i 39 en 2018.

Cal recordar a més de les ajudes ‘Inmpuls’, el Govern va crear unes ajudes a través de la regidoria de comerç, específiques per a implantar negocis en el centre històric, que també ha atorgat ajudes en dues línies: l’obertura del negoci i l’adequació del local comercial.

El regidor de Promoció Econòmica, Alberto Belda indica que «vam posar en marxa aquesta iniciativa centrada en la reactivació econòmica, una de les nostres primeres apostes. Els resultats ens demostren que ha sigut positiu però, també hem de continuar treballant constantment, al costat dels emprenedors i empresaris, per a adaptar-nos en el món canviant en el qual ens ha tocat viure». I afig: «Crec que és positiu destacar que els emprenedors que tenim cada vegada estan més preparats i saben millor què volen fer i com volen iniciar els seus projectes. Com fem tots els anys, tornarem a avaluar tot el procés de les ajudes ‘Inmpuls’ per a continuar adaptant-les a la realitat econòmica de la ciutat, i comptant, com sempre, amb el Consell Econòmic i Social».