La Junta de Govern local va aprovar ahir dilluns la contractació per a adjudicar, per procediment obert i tramitació ordinària, el servei de redacció del projecte constructiu, la direcció facultativa i la coordinació de seguretat i salut, de l’adequació i ampliació de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi. El preu d’eixida de la licitació és de 237.337 euros, iva inclòs.

El projecte per l’adequació i ampliació de l’IES Andreu Sempere és l’obra de major quantia de les del pla «Edificant» en Alcoi, con un coste que podría estar alrededor de los 4 milions d’euros. Cal recordar que l’adequació de l’IES Andreu Sempere és una llarga reivindicació de la comunitat educativa ja que la infraestructura educativa compta amb diverses dècades d’història.

La redacció del projecte és la primera part d’una sèrie de tràmits per a poder portar endavant les obres al centre. Una vegada s’adjudique la redacció i es tinga el projecte en l’administració local, es podran licitar les obres i per tant, tindre una data més segura de quan podran començar aquestes obres planificant el dia a dia de la comunitat educativa.

Cal recordar que en total, el pla Edificant de la Generalitat Valenciana, té previst invertir a Alcoi prop de 12 milions d’euros per a millorar un total de 9 infraestructures educatives de la ciutat. Aquesta iniciativa està finançada per la Generalitat però l’execució dels projectes la realitzen

les entitats locals. Entre les actuacions del pla a Alcoi cal destacar que l’obra al CEIP Miguel Hernández ja està acabada i en juliol es van licitar les obres de cinc centres més amb un import total d’1.368.160 euros, iva. Inclòs. La inversió es reparteix entre els 375.197,87 euros de l’Escola d’idiomes; els 149.714,95 euros per al CEIP Horta Major; els 224.692,35 euros del Col·legi d’Educació Especial Tomàs Llàcer; els 329.395,79 euros per al CEIP Sant Vicent i els 289.159,75 euros del CEIP El Romeral.

Els altres dos projectes fins als 9 centres en total en els que es preveu actuar a través del pla edificant són l’IES Cotes Baixes i l’IES Pare Vitòria que estan aprovats per Conselleria i amb la memòria valorada presentada, però als que resta la delegació de competències provisional de Conselleria que haurà de passar pel ple municipal.